Blogi

Syyskokous 2020

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous järjestetään lokakuun alussa. Ennen kokousasioita kuulemme varsin mielenkiintoisen yleisesittelyn. Kokouskutsu on lähetetty sähköpostitse ja postin välityksellä.

Kotisivut julkistettu 18.5.2020 kello 12.00

Maanpuolustusyhdistyksen kotisivut on julkistettu maanantaina 18.5.2020 kello 12.00. Tilanne on historiallinen. Yhdistys siirtyy uuteen aikakauteen. Tämä ei tarkoita sitä, että kotisivut olisivat valmiit. Sivut elävät ja muuttuvat yhdistyksen mukana. Tämän blogikirjoituksen artikkelikuva on tarkoituksella mustavalkoinen. Voit halutessasi tuoda värejä näille yhdistyksen sivuille. Elävöittää tekstejä, kertoa kokemuksistasi, vinkata ajanvietelinkeistä. Puheenjohtaja ottaa mielellään vastaan erilaisista ideoita. Voit…
Read more

Eduskuntaan tutustuminen

Yhdistys suunnitteli retkeä eduskuntaan ja toukokuinen päivä oli sovittuna. Kansanedustaja Jari Ronkainen ei vallitsevien koronarajoitusten johdosta voi ottaa vieraita vastaan eduskunnan tiloissa. Ronkainen toimii puolustusvaliokunnan varapuheenjohtajana. Yhdistyksen retki toteutetaan myöhemmin ilmoitettuna ajankohtana. Ajatus on ollut se, että suuntaamme etelän suuntaan linja-auton kyydillä, ajankohdan ollessa arki-iltapäivä. Jäsenille ilmoitetaan kun uusi mahdollinen aika on edessä.

Kevätkokous 2020

Yhdistyksen kevätkokous pidettiin Danske Bankilla 4.3.2020. Kuulimme mielenkiintoisen esitelmän ja ajankohtaiset kuulumiset pankkimaailmasta. Kevätkokouksessa käsiteltiin uudistettavia sääntöjä. Sähköiset mahdollisuudet ovat osa sääntöjen nykyaikaistamista. Yhdistys päätti myös uudesta kunniajäsenestä.

Syyskokous 2019

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidettiin Fazer-leipomoilla tiistaina 20.11.2019. Ennen kokousasioita kuulimme varsin mielenkiintoisen yleisesittelyn. Kokousisännille kiitos kattavasta historiakatsauksesta ja tulevaisuuden arvioista.

20-vuotisjuhla

Päijät-Hämeen ja Kanta-Hämeen Maanpuolustusyhdistykset pitivät yhteisen 20-vuotisjuhlan syyskuussa Lahdessa. Juhla järjestettiin lauantaina 7.9.2019 Hennalan entisen varuskunnan perinteisessä sotilaskodissa eli nykyisessä Lahden Wanhassa Sodessa. Juhlassa pidettyjen puheenuorojen yhteisenä piirteenä oli toteamus, että maanpuolustustyö ei ole vain sotilaallista, vaan myös monipuolista eri siviilisektorien työtä turvallisuuden, varautumisen ja huoltovarmuuden hyväksi. Avauspuheenvuoron pitäneen Kanta-Hämeen yhdistyksen puheenjohtajan Risto Pekolan mukaan…
Read more